Wat kan ik over mijzelf vertellen anders dan dat ik een vrouw ben; een gewone vrouw, net als jij. Geboren in the 'summer of '69'... Een vrouw met een ongetemde passie om iets te willen betekenen. Iets goeds na te willen laten in deze wereld; een wereld die steeds sneller verandert. Een wereld waar het vrouw zijn gelukkig steeds meer ruimte krijgt. Ruimte om jezelf te ontwikkelen, niet langer meer in de schaduw van een man te staan. Een carrière te hebben, kansen te hebben. Maar ook een wereld, waarin het ouder worden en zeker de overgang, een taboe is. Veel huisartsen scharen klachten die met de overgang te maken hebben onder noemers als burn-out of zelfs depressie.

 

Als gediplomeerd voedingsdeskundige, met de specialisatie vrouwen van 45-plus, mag ik vrouwen in de overgang adviseren en ben ik erkend orthomoleculair therapeut, zodat ik het beste uit twee werelden halen. Dit samen met passie voor gezond, écht gezond eten en alles wat te maken heeft met anti-aging, maakt dat ik jou kan helpen om mooi, gezond en slank ouder te worden.

 

Dit wil ik doen door boeken te schrijven, die kort maar krachtig, open en eerlijk zijn. Bij mij geen geitenwollen sokken adviezen, maar net even dat extra beetje informatie, net even dat extra stukje kennis... 

 

Door mijn opleiding tot voedingsdeskundige; een opleiding die de richtlijnen van het voedingscentrum volgt, weet ik hoe gedacht wordt over de orthomoleculaire therapie; Zweverig, geitenwollensokken-meningen en -adviezen om hoge doseringen voedingssupplementen te gaan gebruiken die volgens het Voedingscentrum de kans op kanker kunnen vergroten. Volgens de medische wetenschap is orthomoleculaire therapie onzin… en toch zijn steeds meer artsen ervan overtuigd dat voeding, gezonde voeding de basis is voor gezondheid. Eerst voeding dan medicijnen…

 

Door beide opleidingen te hebben gevolgd naast mijn achtergrond in een groot academisch ziekenhuis, kan ik het beste uit beide werelden halen. Werelden die zo verschillend lijken maar beide hetzelfde doel hebben; een gezond lichaam.

 

Binnen de voedingsleer heb ik de specialisatie vrouwen van 45-plus gedaan. Het vrouwenlichaam werkt anders dan het mannenlichaam en zeker vrouwen die ouder worden hebben andere voedingsstoffen nodig. Helaas wordt vaak beweerd dat je zelf je hormonen kunt herstellen, gewoon door anders te gaan eten. Vrouwen in de overgang krijgen te maken met dalende vrouwelijke hormonen en die kun je NIET herstellen of resetten door anders te gaan eten. Ook het gebruik van voedingssupplementen heffen deze onvermijdelijke daling niet op. Hormoonsuppletie is bij klachten de enige oplossing en het voorschrijven hiervan is voorbehouden aan artsen. In mijn boeken vind ik het belangrijk om eerlijk te zijn en zeker geen loze beloften te doen. Wil je meer hierover weten, lees dan mijn boek: "HELP, de overgang, wat nu?". Een boek met duidelijke en eerlijke antwoorden over deze periode in het leven van elke vrouw.

 

Met de juiste voeding is zoveel goeds te bereiken. Je gaat je beter voelen, je gaat beter slapen, je wordt fitter. Wist je dat voeding op nummer 1 staat als het gaat om anti-aging?! Je kunt fillers en Botox gebruiken wat je wilt, maar als je ongezond leeft, dan is het zogezegd dweilen met de kraan open.

 

Wat voor vrouwen nogal een dingetje is (ook voor mij hoor… want we zijn allemaal mens), is een slank figuur. Boven de 40 is onderhoud van je lichaam nodig. Naast beweging betekent dit de juiste voeding. Het afvallen is zo belangrijk, dat nog moedelozer dan de vorige keer reikhalzend wordt uitgekeken naar weer een nieuw dieet… Nee, dames diëten werken niet, dat weet je nu toch wel!

 

In het boek: "Nooit meer op dieet - het boek dat alle diëten overbodig maakt", schoffel ik elk afvaldieet onderuit en laat ik zien dat je blijvend gewicht kunt verliezen, zonder dieten! Dus geen programma’s, recepten, methodes… en hoe ze het tegenwoordig ook allemaal noemen, juist om het woord dieet te omzeilen… Nee, dieten werken niet! 

 

Tijdens het schrijven van dit boek bedacht ik mij dat dit niet alleen een onderwerp is voor vrouwen en krijg inmiddels hele enthousiaste reacties, ook van mannen!

 

Door alles binnen de orthomoleculaire therapie te filteren en te combineren met de reguliere voedingsleer, kan ik zoals gezegd het beste uit beide werelden halen. Bij mij geen geitenwollen sokken adviezen, maar net even dat beetje extra informatie, net dat beetje extra kennis… dat ervoor kan zorgen dat jij je beter gaat voelen, je once and for all die diëten laat staan, en je mooi, gezond en slank ouder kunt worden. En om bij een uitspraak van een bekend cosmeticamerk (L’Oréal) uit te komen: “because we are worth it!”

 

 

CONTACT

 

Wil je mij wat vragen of wil je een persoonlijk voedingsadvies, je kun mij mailen:

 

info@laudaverburg.nl