NOOIT MEER OP DIEET

 

Heb je dit boek gelezen...

 

Dan weet je het geheim achter elk dieet, hoe mooi ze het ook verpakken om het woord dieet niet te hoeven noemen.

Je weet ook hoe je gezond gewicht kunt verliezen zonder dieet! En hoe je op je streefgewicht blijft.

 

Nu je mijn boek hebt gelezen, ga je nooit meer overstag om een dieet te volgen... 

 

Hieronder een belangrijk onderdeel uit mijn boek en de in mijn boek genoemde rekenmachine volgens de Harris-Benedict formule.

Heb je mijn boek nog niet gelezen en wil je meer weten, lees het dan

Het scheelt een hoop tijd, geld en frustratie bij wederom het mislukken van een dieet.

Wat heb je nu echt nodig aan calorieën (kcal)

In het algemeen wordt gesteld dat de gemiddelde vrouw 2000 kcal nodig heeft en de man 2500.

Met deze stelling wordt totaal voorbij gegaan aan leeftijd, gewicht, bouw van je lichaam en lichaamsbeweging. Heb je wel eens 2000 kcal op een dag gegeten? Als ik dat zou doen dan zou ik aankomen en flink ook.

Er zijn diverse methoden om de dagelijkse caloriebehoefte te berekenen. Zoals genoemd in mijn boek, vind ik Harris-Benedict formule betrouwbaar. 

Mensen die veel bewegen hebben meer calorieën nodig dan mensen die weinig bewegen. De Harris-Benedict formulie houdt hier ook rekening mee; Er zijn vijf niveaus van beweging/werkzaamheden waarmee de uitkomst wordt bepaald. Omdat de formule best ingewikkeld is heb ik hieronder een rekenmachine geplaatst die voor jou je caloriebehoefte berekent volgens deze methode. 

Uiteraard is de uitkomst nooit precies zo aan te houden want je hebt niet elke week dezelfde activiteiten. Maar het geeft een goede richtlijn! Zo krijg je een naukeuriger beeld van wat je echt nodig hebt aan calorieen op een dag. 

Even een korte uitleg over onderstaande rekenmachine: Je ruststofwisseling is de hoeveelheid energie dat je lichaam verbrandt in rusttoestand. Ook wel basaal metabolisme genoemd (Basal Metabolic Rate (BMR). Het is de hoeveelheid energie die je lichaam nodig heeft om de vitale functies uit te voeren zoals ademhalen, je spijsvertering en je lichaam op temperatuur houden. Let op: Je hebt dus altijd meer nodig dan dit aantal calorieën!  

 

Een TIP van mij: vul i.p.v. je huidige gewicht, je gewenste gewicht eens in... Maar zoals gezegd in mijn boek, val wel af op een gezonde en verantwoorde manier! 

 

Zo zie je dat hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je nodig hebt. Ga je meer eten dan je nodig hebt, kom je aan. Eet je minder dan je nodig hebt, val je af. Wil je afvallen, dan zul je dus minder moeten eten dan je nodig hebt. Door deze rekenmachine te hanteren kun je op elke leeftijd zien wat je nodig hebt en weet je dus ook waaronder je moet blijven om af te kunnen vallen.

Wil je gezond afvallen, dan is gezond eten en gezond leven de basis en geeft het blijvende resultaten. Daar is geen enkel dieet voor nodig, als je maar genoeg kennis hebt. Deze informatie, deze kennis om ervoor te zorgen dat je weet hoe je je lichaam voedt, hoe je gezond wilt afvallen zonder dieet, kun je vinden in mijn boek: Nooit meer op dieet.

 

"NOOIT MEER OP DIEET-

Het boek dat alle diëten overbodig maakt"

is ook verkrijgbaar als e-Book

 

   

   

Rekenmachine caloriebehoefte

Wat is je gewicht:  kg

Wat is je lengte: cm

Wat is je geslacht:

Wat is je leeftijd: jaar (> 17)

Hoe actief ben je:Je caloriebehoefte voor de ruststofwisseling (BMR) is:

Je totale caloriebehoefte per dag is: